Vernieuwen wat oud en kapot is, of conserveren wat nog rest van het oorspronkelijke werk? Kennis en techniek scheppen mogelijkheden die tot voor kort ondenkbaar waren. Over de dans tussen de kunst, de tijd en de smaak.
Redactioneel, pp. 2-3
Mariëtte Haveman In het teken van de tijd, pp.4-7
Casestudy: Rembrandts Saul en David, pp. 8-9
Quentin Buvelot en Sabrina Meloni Oude meesters, nieuwe technieken, pp. 10-17
Casestudy: Pellegrini in de Gouden Zaal, pp. 18-19
Laurens Meerman Eraf en erbij, pp. 20-27
Jeroen Stumpel Hersteld van hersteld, pp. 28-35
Casestudy: Geertgen tot Sint Jans, De heilige maagschap, pp. 38-39
Paul van den Akker Lagen van de tijd, pp. 40-47
Uit de keuken van de kunstgeschiedenis ' De keus van de kunstenaar Juul Kraijer ' Fusien Bijl de Vroe over geschonden schoonheid